Страхотно! Алберт Попов с първи точки за Европейската купа

7dniski.bg14.12.20161min2280

Водещият български алпиец Алберт Попов постигна днес най-доброто си представяне в старт за Европейската купа. В Обереген (Италия) 19-годишният софиянец зае 20-о място в слалома за трофея “Карл-Петер Пихлер” и спечели първите си точки за Европейската купа.

Попов постигна общо време от двата манша от 1:37,20 мин. Първи с 1:34,43 мин е Лос Мелард (Швейц), пред актуалния световен шампион Жан-Баптист Гранж (Фр) – 1:34,62 мин, а трети е Даниел Юл (Швейц) с 1:34,76 мин. Участие в днешния слалом взеха 102 алпийци, като сред тях бяха и много от участниците в световните купи.

“В първия манш карах силно и без грешка, коментира от Италия Алберт Попов, – Във втория направих една, две грешки преди равното, но накрая успях да наваксам. Като първо влизане в точките за Европейската купа съм много доволен”.

До днес най-доброто класиране на Алберт за Европейската купа бе 36-о място на гигантски слалом и 37-о на слалом. На 15-и декември Алберт ще кара в слалома за Европейската купа във Вал ди Фаса (Ит), а на 17-и в паралелния слалом на осветление в Кронплац (Ит). Преди дни Алберт зае второ и шесто място в слаломите за ФИС в Кютай (Ав) и показа, че е във форма.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *