Далмайер грабна златото в спринта! Емилия Димитрова с най-добро класиране от българките

Емилия Йорданова

Германката Лаура Далмайер спечели титлата в спринта на 7.5 километра в олимпийския турнир по биатлон на Игрите в Пьончан.

Далмайер, която е носителка на Световната купа за миналия сезон, повали всичките 10 мишени и измина трасето за 21:06.2 минути. Така тя донесе първо злато за Германия от зимната олимпиада.

24-годишната Далмайер спечели първи медал в кариерата си от олимпийски игри, но на световното първенство през миналата година тя завоюва пет златни и едно сребърно отличие. Втора на 24.2 секунди завърши Марте Олсбу (Норвегия) с една грешка в стрелбата.

Вероника Виткова (Чехия) спечели бронзовото отличие. Тя изостана на 25.8 секунди след победителката и пропусна една мишена. Двукратната олимпийска шампионка в спринта от Ванкувър 2010 и Сочи 2014 Анастасия Кузмина направи три грешки и завърши на 13-о място на 53.9 минути. Лидерката за Световната купа Кайса Макарайнен (Финландия) пропусна три мишени и завърши 25-а.

Емилия Йорданова записа най-предно класиране от българките, след като финишира на 60-о място с една грешка и пасив от 2:43.8 минути. Даниела Кадева е 72-а с три грешки и на 3:33.0 минути, Десислава Стоянова е 76-а с пет пропуснати мишени и пасив от 3:48.1 минути, а Милена Тодорова е 84-а от 87 стартирали с две грешки и на 4:27.4 минути след победителката.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *