20 години от олимпийското злато на Екатерина Дафовска

Дафовска

Днес се навършват 20 години от единственото олимпийско злато от зимни олимпийски игри, завоювано от Екатерина Дафовска в Нагано през 1998. Случайност или не откриването на зимната олимпиада в Пьонгчанг с 21 български представители съвпада с тази паметна дата за българския биатлон.

Велик момент от спортната кариера на Катя и миг, в който на хиляди българи звучи в главата „ Олимпийски златен медал за Екатерина Дафовска…, това е върха на нашата страна…“, думите на коментатора.

За чепеларци 9-ти февруари означава сълзи, радост, гордост и признателност пред труда на Екатерина Дафовска. Същото чувство изпитват и към Радослав Янков, носителя на големия и малкия кристален глобус през 2016 и 2017 година. Радо ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг. Общо 4-ма са спортистите от Чепеларе, които ще представят България там – Антон Синапов и Димитър Герджиков, както и Теодора Пенчева, а още трима са част от делегацията.
В Чепеларе ще може да наблюдавате на пл. „Олимпийски“ откриването на олимпиадата в Пьонгчанг, която ще се предава пряко от 13:00 часа на 9 февруари.
.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *