Американците няма да зъзнат в Пьончан, внедряват им нагреватели в …

kenworthy_gus_011918_800x375

САЩ намери решение за студа, който ще тормози спортистите по време на Олимпиадата в Пьонгчанг. Местни дизайнери намериха начин да внедрят нагреватели в дрехите на спортистите.Нагревателите ще могат да се зареждат от слънцето и ще осигуряват на спортистите топлина поне за пет часа. Затоплящи устройства американците ще имат и в ръкавиците.

Като цяло мразовитото време е основният проблем за всички гости на Игрите в ПьонгЧанг. Температурите рядко се качват над 0 градуса по Целзий, като вятърът придава усещането за още по-голям студ.

Очакванията на метеоролозите са, че по време на първите стартове в ски скока, състезателите ще усещат при засилката около -29 градуса.

По показател “студ” ПьонгЧанг е в топ 4 на Зимните олимпийски игри. Начело е Лилехамер със средна температура от -11 градуса.

Очаква се за официалното откриване в петък градусите да са около -7, но заради вятъра усещането ще е като за -15. Поради тази причина на гостите на церемонията ще бъдат раздадени одеала и специално направено за случая пончо.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *