Кой побърза да отпише България за олимпийските медали в Пьончан?

Пьончан 2018

Компанията за статистически изследвания “Грейснот” не предвижда България да спечели медал на зимната Олимпиада в Пьонгчанг от 9 до 25 февруари. Прогнозата на “Грейснот” за броя на отличията е базирана на индивидуалните и отборни резултати на участниците от предишните Олимпийски игри, както и на други големи състезания като Световни първенства и Световни купи.

От компанията изтъкват, че България е една от четирите държави заедно със Словения, Дания и Нова Зеландия, за които се предполага, че ще имат състезатели в топ 8 в класирането на някои спортове, като при определени условия няма да бъде изненада, ако атлети от тези четири страни все пак достигнат и до място на подиума.

“Грейснот” предвижда състезатели от 28 страни да стигнат до отличията в Пьонгчанг, като в тройката поставя Германия с 14 златни, 11 сребърни и 14 бронзови отличия, пред Норвегия с 13 златни, 13 сребърни и 15 бронзови и САЩ с 11 златни, 6 сребърни и 12 бронзови. Биатлонистката Лаура Далмайер (Германия) е фаворитка да бъде най-голямата звезда в Пьонгчанг, като прогнозата е, че тя може да спечели 6 златни медала.

За други двама биатлонисти Мартен Фуркад (Франция) и Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) също се предвиждат много призови класирания. Прогнозата за Фуркад е да вземе 6 отличия – 3 златни и 3 сребърни, а за Бьо е 5 медала – 2 златни и 2 сребърни и 1 бронзов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *