Силен Анев завърши 7-и в Йостерзунд, само един българин не взе точки

7dniski.bg02.12.20161min2020

Чудесен старт направиха българските биатлонисти в световната купа, като черешката на тортата бе 7-ото място на Красимир Анев. Той зае престижната позиция в крайното класиране на индивидуалния старт на 20 км в Йостерзунд (Шв), където се провежда I кръг от кампанията на спорта, който вече измества алпийските ски от №1 при зимните дисциплини. Краси не свали само 2 от 20-те мишени и така добави 2 допълнителни минути към времето си. Също с толкова победата спечели доминаторът в биатлона през последните години Мартен Фуркад (Фр).

За Анев това бе трето 7-о място в световната купа, което е вторият му най-добър резултат след 4-ото в масовия старт на 15 км в Оберхоф през януари 2015 г.

Още двама българи взеха точки още в първия старт от сезона в световната купа. Владимир Илиев се представи разочароващо в стрелбата, където направи 6 грешки, но за сметка на това записа много бързо ски бягане. Троянецът се нареди 8-и в класирането за преминаване на трасето, като бе по-бавен само с по-малко от минута от Фуркад. Така Илиев се пребори за 34-ото място. 3 позиции по-назад завърши даващият солидна заявка за трети български топ биатлонист Антон Синапов. Чепеларецът не свали 3 мишени. Точки в световната купа се дават до 40-о място.

С 4 грешки ветеранът Михаил Клечоров се нареди 76-и.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *