Сани Жекова: Стартовете ни в Банско ще са празник за всички българи

7dniski.bg01.12.20161min2040

Най-добрите български сноубордисти Радослав Янков и Александра Жекова заявиха, че приоритетите им за предстоящия сезон са стартовете от Световната купа в Банско през февруари и Световното първенство в Сиера Невада (Испания) през март.

“Всяко състезание е важно и искам да го спечеля, но основните ми приоритети са стартовете в Банско и Световното първенство в Сиера Невада. Много съм щастлива, че една моя детска мечта е напът да се осъществи. Вярвам, че състезанията в Банско ще бъдат празник за всички българи. Дано тогава да сме здрави и в добра форма, за да зарадваме феновете си тук”, заяви Жекова, която от няколко години е елита на женския бордъркрос.

“В края на миналия сезон имах доста тежка травма. През лятото заедно с моя екип направихме програма за възстановяване. Вече се чувствам добре. Почти на 100 процента съм готова и чакам с нетърпение началото на сезона след две седмици в Австрия”, допълни тя.

Банско ще приеме общо три старта от Световната купа по сноуборд за мъже и за жени в началото на февруари – два от тях ще бъдат в паралелните дисциплини в слалом и гигантски слалом и един – в бордъркрос.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *