Ето го вдъхновението на Радо Янков по пътя към олимпийския връх!

2018-02-04-PHOTO-00000611

Радо Янков сподели снимка в социалните мрежи, с която ясно показва кое е най-голямото му вдъхновение за медал на игрите в Пьончан. На снимката Радо гледа от високо родния Чепеларе, от които са излезли едни от най-успешните ни български спортисти в зимните спортове.

Българинът ще тренира в Пампорово до тръгването към олимпийския връх в Южна Корея.

Носителят на малката световна купа в паралелния гигантски слалом, Радослав Янков постигна в края на месец януари,  в Рогла,  най-големия си успех за сезона. Българският ас спечели второто място. Той отстъпи само на финала, на Бенямин Карл (Ав). Това е първи подиум за Янков за сезон 2017/18 и общо осми в неговата кариера. По-късно в Банско той се класира на четвърто място във втория паралелен гигантски слалом за Световната купа и показа, че е в топ форма за предстоящите ХХIII Олимпийски игри в ПьонгЧанг (Кор).

Със спечелените точки Радо почти си осигури и голямата световна купа. Чепеларецът е шести за СК и четвърти за малкия трофей в паралелния гигантски слалом. До края на сезона остават още 3 старта, които са след олимпийските игри.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *