След като завоюва 81-та си победа, кралицата на ските все по-близо до нов рекорд

Линдзи Вон

Американката  Линдзи Вон постигна втора поредна и общо 81-ва победа в кариерата си в Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Линдзи триумфира и във вчерашното скъсено спускане в Гармиш-Партенкирхен, а днес  отново бе пред конкурентките си и се доближи още повече до рекорда на Ингемар Стенмарк от 86 победи за Световната купа.

Олимпийската шампионка ще се опита да повтори постижението на Тина Мазе от 2014 година и Катя Зайцингер от 1998-ма, които печелят последните стартове в дисциплината и веднага след това “дублират” с олимпийско злато – словенката го направи в Сочи, където сподели първото място с Доминик Жизен, а Зайцингер в Нагано.

София Годжа, която спечели две от последните три спускания преди уикенда в Гармиш-Партенкирхен, отново завърши на втора позиция след Вон, както бе и вчера. Италианката засега остава с три победи на сметката си през сезона в спускането, като вече Вон я изпревари с четири, а общо седем състезателки са записвали първо място в дисциплината от началото на 2017 досега – освен двете, още Кристин Шейер, Лара Гут, Щухец, Корнелия Хютер и Микаела Шифрин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *