КАС приключи скандала с руснаците! Извини се на 28 и спря 11 за Пьончан! (Документ)

7dniski.bg01.02.20181min3360
1

Спортният арбитражен съд в Лозана се произнесе днес по случаите с 39 от 42-та руски атлети, обвинени в употреба на допинг и впоследствие обжалвали наказаниятя си.

28 от руснаците бяха помилвани и дори получиха извинение от КАС в официалното съобщение, публикувано тази сутрин. Техните наказания са анулирани.

Петима от отбора по бобслей, трима хокеисти и трима ски бегачи са уличени в употреба на забранени вещества. Единайсетимата получиха забрана да участват на започващата след броени дни Зимна олимпиада в Пьончан, но след това ще могат да продължат кариерите си. Очакваше се, че виновните ще бъдат със спрени състезателни права до живот, така че от тази гледна точка КАС ги пожали.

Биатлонистките Олга Зайцева, Олга Вилукина и Яна Романова ще имат допълнителни изслушвания преди да бъдат взети решения по техните жалби.

Анулирани са наказанията на всички от №1 до №28, включително, в списъка. Наказаните са от №29 до №39, включително, понасят санкции. Отложени са изслушванията на номерата 40, 41, 42.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *