Хора, в България има нещо хубаво! Банско е на 19-о място в света!

7dniski.bg24.10.20161min3150

Един от най-авторитетните вестници в света – The Telegraph анализира всички данни на зимните курорти от миналия сезон, за да помогне на читателите си да вземат правилното решение къде да прекарат зимната си почивка, съобщава economi.bg.

С 340 км писти и 55 км –предизвикателен терен извън писта първото място в списъка заема австрийският Санкт Антин ам Арлберг. Той много често попада в топ 5 на най-добрите курорти в Алпите.

Второто място е за Шамони (Франция), където през 1924 г. се провеждат първите Зимни Олимпийски игри. Третата позиция също е за френски курорт – Вал д’Изер със ски зона от 300 км и 94 лифта той предлага високо качество, сигурен сняг, както и терени за начинаещи и напреднали.

В челната десетка седем от ски курортите са във Франция. Четвъртото място отново е за френските Алпи и курортът Лез Арк, следван от Морзин, Франция. Шестото място е за Швейцария и най-голямата и ски зона Вербие.

Любимият луксозен курорт на всички и ски столицата на Европа Куршевел заема 7-то място в класацията. Има много причини всички да обичат Мерибел, построен в стила на австрийските дървени хижи, зеленина и приятелска атмосферата, което го отрежда на 8-то място. Тин, Франция е на 9-то място, предлагайки комбинация от завидна снежна покривка и разнообразие от впечатляващи терени. Челната десетка затваря Италия и един от най- сигурните снежни дестинации Червиния.

В класацията на Telegraph тази година попада и българският ски курорт Банско. Той се нареждана 19-о място от 20-те най-добри места за ски по света. За Банско британското издание пише, че е разположен в Национален парк Пирин и модернизиран през 21-ви век с монтаж на модерни лифтове и изграждането на много нови жилища. Курортът става все по-популярен сред британските скиори, благодарение на своята висока стойност в сравнение със западноевропейските курорти и това е идеалното място да се научите да карате ски, добавя The Telegraph.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *