Алберт Попов се завръща утре на мястото на ужаса от преди година по-готов от всякога

7dniski.bg22.10.20161min2510

“Преодолях катастрофата и съм готов за завръщане”, обяви 19-годишният суперталант в ските Алберт Попов. Майсторът на спускането ще направи своето официално завръщане на белите писти в неделя. Той ще стартира в гигантския слалом при мъжете в Зьолден (Ав). По ирония на съдбата преди близо година Попов катастрофира в същия австрийски курорт. Автомобилът със скиора и двамата треньори Драго Грубелник и Митко Христов падна в пропаст. Като по чудо Алберт и другият българин в колата оцеляха, но 39-годишният словенски наставник загина.

“Сега се качихме по същия път, но не спряхме на мястото на инцидента – сподели Алберт Попов. – Когато излязох от болницата, исках да мина оттам. Наскоро видях моя снимка в интернет заедно с Драго. Стана ми тегаво, че си замина по този начин.”

Попов проведе своята подготовка заедно с германските национали. Той призна, че се чувства отлично.
“Адреналинът преди старта е малко в повече, но се надявам да намалее – добавя Алберт. – Радостен съм, че отново мога да стартирам. В добра форма съм, но това ще си проличи на старта. Зьолден е една от най-трудните писти. Нямам специални очаквания, защото ще бъда заден номер. Загубих доста точки, защото не участвах през миналата година. Дано трасето да издържи, когато дойде моят ред. Важно е да имам и късмет. Засега го дават слънчево време за деня на състезанието.”

Основната цел през сезона за алпиеца ще бъде да прави добри класирания в стартовете за Европейската купа. Това ще му помогне да напредне в ранглистата и автоматично ще го придвижи на по-предните места в стартовете за Световната купа.
“Искам да взема медал, а защо не и злато от световното първенство за юноши (1-4 март, Рюкан, Норвегия) – пожела си Попов. – Трябваше да участвам на него и през миналата година, но заради катастрофата не се получи.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *