Шефът на ФИС поздрави Борисов за втория лифт в Банско: Засилвате позициите на България на световната сцена

7dniski.bg14.01.20181min3820
1

Поредното писмо в подкрепа на втория лифт в Банско получи премиерът Бойко Борисов. При това от кого!

Писмото е от шефа на ФИС Джан-Франко Каспер. Текстът на практика обяснява защо е задължително не след две години, а час по-скорона Банско да се вдигне втори лифт. Ето какво пише Каспер:

 “Ваше превъзходителство г-н министър-председател Борисов,

От името на Международната федерация по ски (ФИС) искаме да използваме тази възможност, за да поздравим вашето правителство за решението да се стартира проектът за втори лифт в ски зоната над Банско.

Българската федерация по ски е много активен член на ФИС и е била домакин на стартове от световната купа, европейската купа и много други международни прояви още от 70-те години на миналия век. След развитието на ски зоната в Банско тя е била домакин на стартове от световната купа в скоростните дисциплини – спускане и супергигантски слалом от 2009 г. Така курортът влезе в елтината група организатори, които имат необходимите технически спецификации и условия за безопасност, за да могат да организират толкова елитни състезания.

Зимните спортове не са само начин да се радваш на природата на открито, но позволяват на хората с различни физически възможности да се радват на почивката и спорта, като така допринасят за по-здровословен начин на живот. И в компанията на приятели и семейство.

Новата гондола в Банско ще засили позицията на България на световната сцена на зимните спортове и ще позволи на повече хора да се свържат духовно с красотите на природен парк “Пирин“. Това бе демонстрирано от Българската федерация по ски и курортите при организирането на 7-ия световен ден на снега, който е на 21 януари 2018 година. Алеко, Банско, Беклемето, Боровец, Копривки, София и Узана се записаха като официални домакини, което подчертава ангажимента на България активно да подкрепя децата и семействата да се радват на зимните спортове, снега и природата.

ФИС отдавна има твърда политика за пълно опазване на природата. Първият ни манифест в тази посока бе приет още през 1994 година и се обновява всеки сезон.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *