Радо Янков се прицели в титлата от Световното

7dniski.bg13.04.20161min2090

Носителят на Световната купа по сноуборд Радослав Янков за трети път в последните 16 месеца бе  награден за спортист на месеца. Янков получи значката “Златна България”, а мениджърът по сноуборд на Пампорово АД Иван Фърков му връчи ваучер за луксозен уикенд. Церемонията започна с прослушване на химна на страната ни в чест на първия българин – носител на Световната купа. След това Радослав получи на запис “Мила Родино”, за да го предоставя на чуждестранните организатори в случай, че са пропуснали да си го осигурят, както стана тази година на финала за Световната купа в Германия. Треньорът на Радослав Георги Атанасов за втори път стана притежател на “Златен трикольор”, след като бе избран за треньор на месеца с 13 гласа от спортните редакции. На второ място с по 5 гласа са треньорът на националния отбор по футбол Ивайло Петев и наставничката на грациите Ина Ананиева.

Този месец, на 20 сутринта, в 9,30 ч Радослав Янков ще започне подготовката си за новия сезон, стана ясно на пресконференцията по-късно. През първите 4 месеца, до края на август, периодът е разделен на 4 модула, като през юни, ако позволяват условията, е предвиден краткосрочен лагер на сняг в Австрия. Съществени промени в схемата и в отделените елементи няма да има, някои детайли и то в летния период, може да се коригират, но това е всичко, поясни Атанасов. Той е доволен от споразумението с новия кондиционен треньор на неговия възпитаник. Специалистът е авторитетно име – доц. Юлиан Карабиберов, преподавател в катедра “Лека атлетика” на НСА, работил в най-големия професионален клуб в Дания, “Спарта”, кондиционен треньор на редица национални състезатели, вкл. мъжките ни отбори по баскетбол и волейбол. Буквално броени минути преди началото на награждаването на спортиста и треньора на месеца, Атанасов е провел разговор по телефона за последните уточнения в методиката и плана на Карабиберов.

През новия сезон Радослав Янков ще участва освен в стартовете за Световната купа и в състезанията за Европейската купа. Световното първенство, което е в края на сезона, е главната ни цел, обяви наставникът Атанасов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *