Владимир Илиев се ядосва: Постигнах само 80% от желаното

7dniski.bg23.03.20161min2160

Изминалият сезон показа, че резултатите от миналия не са били случайни. На 2 световни първенства попадам в топ 10. Болестта около Нова година ме върна назад. Можех да направя по-добри резултати в световната купа. Основните цели, които федерацията постави на мен и моя треньор, обаче бяха представянето на световното и европейското. Смятам, че ги изпълних 80 процента. Това обяви биатлонистът Владимир Илиев при завръщането си след края на сезона.

Селекционерът на националния отбор Николай Захаров обясни, че 1 мм е лишил Владо от медал на световното първенство. Илиев сбърка един патрон във втората стрелба на спринта и завърши 10-и. Без наказателната обиколка, която се взема за около 25 секунди, той щеше да е втори или трети съответно за сметка на легендата Оле Ейнар Бьорндален (Нор) или Сергей Семьонов (Укр). На европейското Илиев спечели бронз.

“Само в един старт не взех точки. Повечето хора може би не знаят – имах адски трудно лято с много сложна контузия. Съжалявам за пропуснатите изстрели от положение прав. Понеже винаги от това положение стрелбата ми е била по-лесна”, каза пък другият топбиатлонист на България Красимир Анев. Той се готви отделно от националния отбор с треньора Георги Фъртунов.

“24 часа”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *