Пет от пет за Шифрин в слалома

7dniski.bg19.03.20161min1970

Микаела Шифрин спечели последния за сезона слалом за Световната купа по ски-алпийски дисциплини (жени) в Санкт Мориц, Швейцария.

Американката не остави шансове на конкуренкцията и финишира първа с убийствена преднина от 2,03 секунди пред втората Вероника Зузулова. Победата е под номер 20 за Микаела Шифрин в кариерата за Световната купа.

Шведката Фрида Хансдотер, която вече си бе осигурила кристалния глобус в слалома, остана трета с изоставане от 2,31 секунди след победителката.

Шифрин даде общо време от двата манша 1:43,96 минута и спечели и петте слалома, в които стартира този сезон. Контузия обаче попречи на състезателката да спечели малката купа в дисциплината за четвърта поредна година.

21-годишната Шифрин се завърна на пистата в средата на февруари, след като преди това скъса кръстни връзки по време на гигантския слалом в Оре през декември.

В крайното класиране за малката купа в слалома първа завърши Хансдотер със 711 точки, 85 повече от втората Вероника Зузулова. Трета е Уенди Холденер (Швейцария) с 561, четвърта е Шифрин с 500 и други.

Швейцарката Лара Гут вече си гарантира крайната победа за Световната купа преди последното за сезона състезание – утрешния гигантски слалом.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *