Доминацията на Кузмина продължи и в преследването

7dniski.bg06.01.20181min3010
1

Анастасия Кузмина спечели преследването на 10 километра в Оберхоф от световната купа по биатлон за жени. Тя пропусна две мишени и стигна до победата с време 30:49.5 минути, оставяйки зад себе си италианката Доротея Вийрер и украинката Вита Семеренко.

Кузмина, която се състезава за Словакия, започна съботното преследване с първи номер след победата си в спринта на 7.5 километра в четвъртък. Тя направи безгрешна първа стрелба и поведе с почти минута срещу преследвачките си, което й позволи да допусне две грешки при второто излизане на рубежа.

Зад Кузмина битката за разпределение на останалите две места на подиума беше жестока. Германката Франциска Хилдебранд, финландката Кайса Макарайнен и Дария Домрачова от Беларус бяха достойна конкуренция на Вийрер и Семеренко, но в крайна сметка италианката и украинката завършиха зад победителката при безгрешни стрелби. Вийрер изостана с 1:04.4 минути, а Семеренко – с 1:10.2. 33-годишната Кузмина продължава да бъде лидер в генералното класиране за световната купа с актив от 422 точки.

Макарайнен, която завърши пета в Оберхоф, заема второто място с 375 точки, а Жустин Бреза е трета с 368. Французойката финишира на девета позиция в съботния старт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *