X Lines събра над 50 екстремни скиори и бордъри на Витоша

7dniski.bg15.03.20161min5290

Този уикенд на Витоша се проведе второто издание на екстремната ски и сноуборрд надпревара в необработен терен – X Lines. Събитието се състоя с подкрепата на Столична община и беше включено в спортния календар на София.

За радост на всички състезатели и организатори, времето беше благосклонно и състезанието се проведе успешно и завърши без никакви травми и сериозни инциденти. Въпреки очакваното лошо време, организаторите успяха да използват единствения “прозорец” в прогнозата, за да проведат състезанията за малки и големи.

Съботната сутрин зарадва всички на Витоша с чудесно слънчево време в района на Витошко Лале 2 и Резньоветe, където беше и арената на надпреварата. Снеговалежите през предишните дни бяха направили терена почти идеален, особено за тази зима и предоставиха на участниците интересен избор на състезателни линии.

В надпреварата се включиха над 50 участника от цялата страна, като най-малкият състезател бе едва на 7 години! Въпреки крехката си възраст, малкият Мартин Пашков се представи отлично и успя да спечели първото място в категорията на под 10-годишните и си спечели чисто нови ски. До него на стълбичката се наредиха Антония Иванова и Катерина Ваклиева.

При младежите под 15 години най-добре се представи 13-годишният Борислав Гарибов, който демонстрира много стабилно каране и стил. До него на почетната стълбичка се наредиха Георги Вачков (12) и Мирослав Мирчев (10), които също показаха много умения и потенциал за разитие.

В категорията на младите скиори под 18 години, за втора поредна година надпреварата беше спечелена от 15-годишният Ивайло Димитров, който се представи отлично. След него успяха да се класират Валентин Балов на второ място и Борис Захариев на трето.

При младите сноубордисти най-добри резултати показаха Владислав Янков, който се качи на първото стъпало на почетната стълбичка, следван от Антон Генков и Николай Димчев.

В категорията на мъжете скиори, конкуренцията беше най-голяма, а надпреварата беше спечелена от едва 16-годишния Симеон Павлов, който участваше при големите с уайлд кард. Той направи изключително интересен и изчистен рън и заслужено спечели първото място и си тръгна с нови ски от Faction. Втори успя да се класира Венцислав Алексиев, а трети остана Александър Карадинков.

При сноубордистите над 18 години най-добър резултат успя да постигне Павел Митренга с много стабилно каране и стил, а след него се класираха Никола Абаджиев и Борис Димитров.

Всички деца и победителите в отделните категории получиха страхотни награди на обща стойност близо 7000 лева, като имаше и две специални награди за “Най-добър карвинг в пудра” спечелена от Александър Савов и “Най-атрактивно падане” за Теодор Георгиев.

Уикендът беше изпълнен с много адреналин и силни емоции, както и много усмивки и добро настроение. Организаторите на X Lines обещават да продължат традицията и да правят oщe интересни екстремни събития на Витоша. Вече се работи по следващото издание на събитието, а планираниете дати са 3-5 март 2017!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *