След историческото си постижение Гут е готова за още

7dniski.bg15.03.20161min2540

Лара Гут спечели големия кристален глобус в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като завърши на трето място в комбинацията пред родна публика в швейцарския зимен център Ленцерхайде. 24-годишната алпийка е първата швейцарка след Френи Шнайдер през 1995 година, която ликува с трофея. За Лара обаче това не е достатъчно и тя се прицели в победа и в следващото състезание в Сейнт Мориц.

“Понеделник: нова седмица, нови предизвикателства, нови възможности. Здравейте от Сейнт Мориц”, написа вчера Гут в социалните мрежи.

Тя има преднина от 355 точки в класирането пред германката Виктория Ребенсбург четири кръга преди края на сезона, но съперничката и не планира да се състезава в слалома в Сен Мориц. Това означава, че германката може да спечели максимум 300 точки до края на сезона.

В комбинацията Швейцария също има повод за гордост. Уенди Холендер спечели малката купа в дисциплината, а Лара Гут е втора. Новата носителка на големия кристален глобус  води в генералното класиране за сезона с 1362 точки. Втора с 1235 точки е американката Линдзи Вон, която обаче е с контузия на коляното и няма да участва в повече стартове. Виктория Ребенсбург е трета с 1007 точки.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *