Боровец осигурява терен за благотворителна акция за деца

7dniski.bg12.03.20161min2030

На 12-ти и 13-ти март Боровец ще подкрепи децата с увреждания в България. Туроператорската компания „Травентурия“ съвместно със Сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“ (организират дарителска кампания, средствата от която ще отидат за летен лагер за момчета и момичета със спина бифида и хидроцефалия. На каузата може да помогне всеки клиент на зимния ни курорт, който наеме ски или сноуборд оборудване в магазина на „Травентурия“ в хотел „Ела“. Всеки може да плати сума по собствена преценка, а всички приходи ще бъдат преведени на сметката на сдружението. Акцията ще продължи само в събота и неделя, а средствата ще бъдат събрани от наема на оборудването, сервиза на ски и сноубордове на клиенти или дарения на място. В магазина ще присъства родител от сдружението, който може да предостави повече информация за детския лагер и за работата на организацията.

– Идеята за набирането на средства на Боровец е на „Травентурия“, които подкрепят различни каузи и са социално ангажирани – каза председателят на управителния съвет на сдружението Славея Костадинова. – Миналата година те ни помогнаха като купиха част от благотворителните ни календари и ни подкрепиха в организацията на детския лагер. Събрахме 3000 лева, които стигнаха за тридневен лагер в Пловдив, на който 10 деца се занимаваха с различни видове спорт – езда, плуване, футбол и много игри. Тази година искаме да съберем повече момчета и момичета от цяла България и да им дадем шанс да намерят нови приятели. Спортът е много важен за всички хора с увреждания. Те нямат много възможности за подобни занимания, въпреки че всеки спорт може да бъде адаптиран към нуждите им.

Летният лагер през 2016 година ще е трети за сдружение „Спина бифида и хидроцефалия – България“. Организацията обединява 30 семейства от цялата страна, а целта й е да направи живота на децата с увреждания по-щастлив и пълноценен, да подкрепи родителите в битките, които им предстоят и да информира бъдещите майки за превенцията на дефектите на невралната тръба. От обединението съветват всички бъдещи майки да приемат фолиева киселина като превенция срещу спина бифида и да живеят здравословно по време на бременността си, за да намалят риска от всякакви аномалии на плода.

Желаещите да помогнат на сдружението и да подкрепят организацията на Летен лагер 2016 може да го направят и като преведат средства в банковата сметка на „Спина бифида и хидроцефалия – България“:

IBAN: BG16PRCB92301037854710

BIC: PRCBBGSF

Прокредит банк (ProCredit Bank)

СПИНА БИФИДА И ХИДРОЦЕФАЛИЯ-БЪЛГАРИЯ

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *