Шифрин за трети път е Снежната кралица на Загреб

7dniski.bg03.01.20181min3320
1

Американката Микаела Шифрин записа седма победа за сезона и пета в последните шест старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите, след като триумфира безпроблемно в слалома в Загреб и за трети път в кариерата си вдигна Трофея на снежната кралица, както е известна купата от хърватската столица.

22-годишната Шифрин даде общо време от двата манша от 1:53.07 минути, като остави на 1.59 секунди зад себе си швейцарката Уенди Холденер, която се нареди втора. Шифрин предреши всичко още в първия манш, когато направи разлика от 1.41 секунди на Холденер и със спокойно каране във втората част на състезанието стигна до успеха.

Трета в днешния слалом завърши шведката Фрида Хансдотер, която изостана с 2.11 секунди от победителката. Словачката Петра Влхова и австрийките Бернадете Шилд и Катарина Галхюбер допълниха челната шестица.

В генералното класиране за Световната купа Шифрин води с 1081 точки. Втора е германката Виктория Регенсбург, която има 510 точки и изостава на цели 571 от американската си съперничка. Трета за Големия кристален глобус е Влхова с 475 точки.

В дисциплината “слалом” водачка отново е Шифрин с 580 точки, следвана от Влхова с 395 и Холденер с 265.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *