Министър Кралев нареди: 20 бона премия за Радо Янков! Обмисля се програма за развитие на сноуборда

7dniski.bg10.03.20161min2340

Победителят в Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков ще получи премия от Министерството на младежта и спорта в размер на 20 000 лв. Това обяви министър Красен Кралев, който се срещна с носителя на Кристалния глобус, неговия треньор Георги Атанасов и председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Радослав Янков получава паричната премия със заповед на министъра на младежта и спорта за постигнати изключителни спортни резултати и класирания, утвърждаващи авторитета на българския спорт в световен мащаб и издигащи престижа на Република България.

Кралев отчете дългогодишните успехи на Александра Жекова в сноуборда и поздрави Радослав за спечеления Кристален глобус. Георги Атанасов уведоми министъра, че един от основните проблеми пред развитието на този спорт у нас е липсата на треньори, тъй като повечето специалисти предпочитат да станат ски-учители заради по-доброто заплащане. В тази връзка бе обсъден вариантът за създаване на съвместна 6-годишна програма за развитие на сноуборда между ММС и Българската федерация по ски, която да действа до Зимни олимпийски игри в Пекин през 2022 г. По този начин ще може да се осигурят средства за заплащане на треньори, работещи с деца и млади сноубордисти.

По време на срещата беше обсъдена и възможността България да кандидатства за домакинство на кръг от Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *