Шампионът Радо: Всички заедно постигнахме невъзможното

7dniski.bg10.03.20161min1900

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини за този сезон Радослав Янков заяви, че успехът го е амбицирал да тренира още по-здраво, за да постигне още по-добри резултати.

“Изключително съм щастлив от този успех. Той не е само мой, но и на всички. Ние сме малък отбор с моя треньор, но имаме подкрепата на федерацията и на спонсорите, благодарение на която правим невъзможни неща. Това е най-доброто, което можеше да се случи през този сезон. Успехът ме амбицира да тренирам в същия дух за още по-големи постижения”, заяви Янков.

Личният треньор на състезателя Георги Атанасов не скри гордостта от триумфа на възпитаника си и призова държавата да се погрижи да изграждане на комплекс за подготовка на сноубордисти.

“Горд съм с успеха на Радослав. Той наистина го заслужаваше. Борил се е, преминал е през какво ли не, за да стигне дотук. Не се предаде и за минута, въпреки всички трудности. Това е начинът да се постигнат големите успехи. Ако искаме да имаме бъдеще в сноуборда, трябва да се създадат условия в курортите. Държавата трябва да се погрижи. Да се изгради специален комплекс за подготовка. Имаме уверението на Банско, че това ще стане”, заяви той.

Водещата състезателка по сноубордкрос Александра Жекова също поздрави Янков. “Поздравления за историческия успех за снежните спортове в България. Знам, че Радо е преминал през доста трудности. Щастлива съм, че той беше силен, не се предаде и успехът дойде”, каза тя.

Треньорът Виктор Жеков, които е и отговорник направление “Сноуборд” към БФСки, също призова за изграждане на дом за сноубордистите. “Изпитвам огромна радост и удовлетворение от случилото се през този сезон. Това е огромна награда за труда и отдадеността на целия екип, към който съм съпричастен в последните поне три години. Когато Радо спечели първата победа за Световната купа, това беше най-великия миг за мен. Вярвах, че ще дойдат и други успехи, защото личеше доминацията му. Най-важното е да са здрави и да продължават да имат желание за развитие.

Държавата трябва да ни построи един дом. Както за футбола има стадиони, за волейболистите – зали, за лекоатлетите – писти, така и сноубордистите трябва да имат място, където да тренират, да се изграждат млади таланти, а в същото време топ състезателите да могат да се усъвършенстват. Всички тези нации, с които се конкурираме, имат по няколко такива полигона”, каза Жеков.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *