Това е престъпление, бе, г-н премиер!

7dniski.bg06.03.20161min4437

Радослав Янков грабна световната купа в сноуборда! Феноменално! Никога и никъде подобно нещо не се е случвало на българин в зимните олимпийски спортове! Това, което направи днес Радо е сравнимо, ако не с олимпийската титла на Катето Дафовска, то поне с бронзовия медал на олимпийската легенда Иван Лебанов!

Политиците потриват ръце, задават се нови снимки. Този път обаче е време да си ги заслужат. Утре МС трябва да реши на чия страна е. На Радо и бъдещето на България или на еко-талибаните, които блокират кръстовища, покорвителстват дървената мафия и смятат, ч всичко това им дава правото да въртят държавата на малкия си пръст.

Създадена бе някаква междуведомствена комисия, която да се произнесе за бъдещето на Банско. Там, където вече трета година не получават възможност да построят писта поне за тренировки на Радо Янков и другото ни зимно величие – Сани Жекова. Защото дилемата била или писта за звездите на България, или територии на които Тома Белев да учи рибите да плуват, жена му да преподава на гъските как да летят, а шуранайката му да се опитва да обясни на къртицата как да копае. “Апостолска” дейност срещу някакви си 250 милиона на година, огромна част от които се подсигуряват от мен, от вас, от данъкоплатците!

Е, време е да извикаме: “Стига”! Аз искам парите, които дъжавата ми удържа, да отиват за такива като Радо Янков и Сани Жекова. А не за Тома Белев и цяата му грозна шайка. Да сте видяли Бойко Борисов да тича да се снима с Томата? Или Красен Кралев с жена му. Не, те утре ще застанат до Радо Янков, а през декември ще го наградят като спортист на годината. Щом е така, нека това момче да има къде да тренира в България! Защото днес то е като Левски и Раковски – принудено да се скита немило недаго из чуждите планини, защото “зелените” са затворили родните му. И не му дават да се стъпи нито в Пирин, нито на Витоша.

Извинявайте, но това е престъпно! И е време утре на това престъпление да бъде сложена точка! Ако не утре ние ще излезем на “Орлов мост”. И ще сме много повече от 10-те човека от родата на онзи с брадата. Ще сме хиляди. Защото тази вечер във “Фейсбук” хиляди българи сложиха снимки на Радо. И нито един на Белев!

 

7 коментара

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *