Вон продължава да пише история – 78-а победа!

7dniski.bg16.12.20171min2130
вон

Американката Линдзи Вон спечели първа за сезона и общо 78-ма победа в кариерата си, след като триумфира в супергигантския слалом във Вал д’Изер. Състезанието бе прекъснато за кратко малко след спускането на Вон заради мъгла и силен снеговалеж, а състезателките, които трябваше да се спуснат след нея, така и нямаха възможност да застрашат позицията .

Времето на Вон в днешния старт бе 1:04.86 минути, като най-близко до нея се доближи италианката София Годжа, която изостана с 0.31 секунди. Трета остана норвежката Рагнхилд Мовинкел на 0.39 секунди от Вон. За Мовинкел това е първи подиум в кариерата .

В челната шестица попаднаха още австрийката Николе Шмидхофер, швейцарката Йоана Хехлен и италианката Йохана Шнарф. Водачката за световната купа в дисциплината Тина Вайратер (Лихтенщайн) не завърши, след като падна в средата на трасето, но за щастие се размина без травма.

Със 131-вия си подиум в кариерата Вон се изкачи до 16-о място в генералното класиране със 129 точки.
Лидер за Големия кристален глобус е сънародничката и Микаела Шифрин с 529 точки, следвана от Виктория Ребенсбург (Германия) с 376 точки и Вайратер с 294.

За Малкия кристален глобус в супергигантския слалом води Вайратер със 160 точки, пред Жасмин Флюри (Швейцария) със 149 и Никол Шмидхофер със 130. Вон заема осма позиция със 107 точки

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *