Подарете си уникално изживяване за 3 март! Вижте къде и как

7dniski.bg04.02.20161min4460

Витоша ще бъде домакин на няколко много интересни събития между 3 и 6 март. Четирите почивни дни около Националния празник ще се превърнат в един истински зимен празник на активния начин на живот.
Една от целите на организаторите е да докажат, че на Витоша могат да се провеждат хубави събития и да се генерират положителни новини и емоции, напук на случващото се в последно време. В периода 3-6 март, в планината ще се утвърдят няколко арени на зрелищни надпревари и атрактивни демонстрации.

Местността около върховете Малък и Голям Резен в близост до Лале 2, ще приеме зрелищните състезания по ски и сноуборд в необработен терен, както за мъже и жени, така и за деца. През 2015-та година се проведе първото издание на събитието X Lines, което беше и първото въобще подобно събитие за деца в България.

Зоната на платото над Голи връх пък ще приеме дългоочакваното завръщане на Витоша Сноукайт Фест и ще даде възможността на всички посетители да се запознаят или да усъвършенстват уменията си зад крилата. Сноукайтът набира все по-голяма популярност, както в България, така и в чужбина, а подобни събития дават възможност на желаещите да изпробват специализирана екипировка и да придобият нови знания.

Плацът пред хижа Алеко пък ще се сдобие с мини фрийстайл зона, където всеки желаещ ще може да покара и да тества уменията си, а някои от най-добрите родни състезатели ще направят спираща дъха демонстрация.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *