Радо гледа уверено към Олимпиадата: Нагласата ми е друга, стартът в Банско също ми е приоритет

7dniski.bg30.11.20171min2510
радо

Носителят на голямата световна купа в сноуборда за 2016 година и на малката СК в паралелния гигански слалом за 2017 година Радослав Янков се чувства по-уверен в себе си преди олимпийските игри в Пьонгчанг 2018.

“Сега се чувствам по-уверен, по-сигурен в себе си. Отивам на Олимпийските игри с друга нагласа. Разбира се, напрежението ще бъде по-голямо заради високите очаквания към мен”, каза Янков, който в Пьонгчанг ще участва на втора Олимпиада. Той е доволен от подготовката си за новия сезон.

“Моята подготовка премина много добре. Здрав съм и този път взех квотата безпроблемно. Надявам се да съм здрав и да покажа потенциала си. Приоритет за мен са Олимпийските игри и Световната купа в Банско”, добави най-добрият български състезатели.  Първият старт на Радослав Янков за новия сезон за Световната купа ще бъде на 14 декември в Кареца (Италия). Той ще стартира в общо 11 състезания от СК до олимпийските игри – 3 през декември и 8 през януари. Александра Жекова ще участва на 12 и 13 декември в старт от Световната купа във Вал Торенс (Франция).

От 26 до 28 януари следващата година Банско за втори път ще бъде домакин на кръг от Световната купа по сноуборд, а Радослав Янков и Александра Жекова ще се радват на подкрепа от страна на българските фенове на “Бъндеришка поляна”. Участие в тези стартове се очаква да вземат още младите надежди Валентин Миладинов и Теодора Пенчева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *